A mosoly az első benyomás amit a világ kap Önről, így érthető, hogy szeretné, hogy egészségesnek és gondozottnak lássák.

Az emberek több, mint 90 százaléka úgy gondolja, hogy a mosoly egy fontos érték a szociális szituációkban. Egészséget, vitalitást, fiatalosságot és energiát sugároz, sőt kutatások bizonyítják, hogy a gondozott megjelenésű embertársainkat intelligensebbnek is gondoljuk.Ezért egyre több páciens igényli az esztétikai-fogászati kezeléseket, hogy szebbé tegye a mosolyát, növelje önbizalmát, vonzóbbnak és sikeresebbnek érezze magát.

Tudta-e hogy az esztétikai fogászat nem csak fogfehérítésből áll? A fogorvosa képes megváltoztatni mosolyának a színét, formáját, összhangját az arc többi részével, ezen kívűl a hiányosságokat kitölteni, és helyreállítani az elhalt/sérült fogakat.

A technológia folyamatos fejlődése a fogászat terén összehasonlítható a számítógépes világ fejlődésével. A mai technológia az esztétikai fogászat terén megengedi a pácienseinknek, hogy tökéleteshez közel álló fogaknak örvendjenek.

Vonatkozik-e rám az esztétikai fogászat?

Ön is jelölt lehet az észtetikai fogászatra, amennyiben elégedetlen valamilyen okból kifolyólag a mosolyával, fogainak hiányosságai vannak, amit megváltoztatna annak érdekében, hogy a mosolyát megnyerőbbé tegye. Fontos szem előtt tartanunk, hogy ezen beavatkozások fő célja nem az, hogy a kinézetelünk megváltoztassuk, hanem inkább egy pozitív irányban való változtatás, ami előtérbe helyezi a fogainak a természetes és egészséges kinézetét. Ha úgy gondolja, hogy az esztétikai fogászat Önnek való, kérem ne habozzon felvenni a kapcsolatot fogorvosainkkal.

Milyen tipusú esztétikai beavatkozások közül tudok választani?

Egy alapos vizsgálat szükségeltetik ahhoz, hogy a fogorvosa tanácsokkal láthassa el annak érdekében, hogy mit értdemes tenni, illetve melyik típusú kezelés szükséges a tökéletes mosoly érdekében, mely az orvosi fogfehérítéstől kezdődően a teljes “Smile Makeover”-ig (Mosoly újjátervezés) többféle kezelés is lehet. A kezelés típusa attól függ, hogy Önnek milyen igényei vannak, de tartalmazhat professzionális fogfehérítést, fogszínű töméseket, héjakat, koronákat vagy implantátumokat is.

Mire számítsak egy esztétikai/kozmetikai kezelés után?

Speciális útmutatót fog kapni a kezlése után. Például, ha fogfehérítésben vesz részt, a kezelés után egy bizonyos ideig kerülnie kell az ételszínezőt tartalmazó italokat és ételeket, amelyek foltokat okozhatnak (vörösbor, káve, cékla, fekete tea, stb.) az újonnan fehérített fogzománcon.

Fogfehérítés

A fogfehérítés a páciens fogainak a tisztítását, fényesítését és fehérítését jelenti. A professzionális fogfehérítés történhet orvosi rendelőben vagy orvosi javaslatok alapján otthoni környezetben. A szabad kézből megvásárolható fogfehérítéssel összehasonlítva a professzionális fehérítés erőssebb fehérítő anyagokat tartalmaz, ami gyorsabb és hatékonyabban működik.

Bizonyára tudta,hogy a fogak természetesen sötétednek az idő előrehaladtával. Továbbá bizonyos ételek, italok, gyógyszerek és káros szokások nagyban hozzájarúlnak egy sötétebb, foltos mosolyhoz.

A professzionális fogfehérítéssel azonban, már akár egyszeri alkalom után is sok elszíneződést el lehet távolítani és megfelelő karbantartással akár több évig is fenntartható az eredmény.

Abban az esetben, ha elszíneződést tapasztal, viszont ettől eltekintve egészséges foghússal és fogakkal rendelkezik, kérjen egy időpontot egyik fogorvosunknál, hogy megtudhassa szükséges-e Önnél fogfehérítést alkalmazni.

A fogfehérítés alapos tisztítással és fényezéssel kezdődik, ami által eltávolítódik a lerakódás a fogakról. A orvos ezután felhelyez egy gumilapot a fogakra, így védelmet adva a foghúsnak, mielőtt felvinné a fehérítő anyagot a fogak felületére. Fény által aktiválja a fogfehérítő anyagot és pár perc után vízzel leöblíti.

A fehéredés mértéke az egyéni fogszíntől és az elszíneződés súlyosságától személyenként változik.

Milyen típusú otthoni gondozás szükséges fogfehérítést követően?

Természetes ha enyhe érzékenységet tapasztalunk fogfehérítési beavatkozás után. Nagy valószínűséggel az orvos arra utasítja majd, hogy mellőzze a ételeket és italokat legalább 24 órán át, így elkerülve az esetleges elszíneződést. Attól függően, hogy milyen eredményeket ért el, és hogy mellyek a hosszútávú fehérítési céljai, az is megtörténhet, hogy egy otthoni használatú készlettel tér haza.

Fontos

Várandós vagy a fogfehérítéshez használt anyagokra érzékeny pácienseink nem vehetnek részt fogfehérítésben.

Digitális mosolyelemzés DME

A digitális mosolyelemzés egy innovatív technológia, amelyben esztétikai fogászati beavatkozások tervezhetőek meg. A DME az arc összhangi elvei és a fogászati esztétika elvei együttesére van építve.

Információgyűjtes a DME-hez

A digitális mosolyelemzés pár fotó és egy lenyomatvétellel veszi kezdetét. A munka fontos része, hogy az orvos átlássa pontosan a fogakat, a fogíny formáját, illetve a fogak láthatóságát beszéd és nevetés közben.

Különböző féle szín és árnyalat analízist végzünk a fogak mentén, annak érdekében, hogy Ön a legszebb és legfunkcionálisabb mosolyt kapja. A DME által megtaláljuk a legjobb megoldásokat a hibák kiküszöbölésére, méret, szín és pozíció szerint.

A labor stadium

Orvosaink fogtechnikusokkal dolgoznak együtt, mivel a legjobb eredményt szeretnénk elérni a fogászati helyreállítási darabok minősége és a páciens által kívánt kinézet együttesével. A páciens fogsoráról való tárgyaláskor megkeressük és alkalmazzuk a legjobb megoldásokat. Az ezt követő konzultációkor ideiglenes makett helyeződik fel, ami a végleges terméket tükrözi.

A DME esztétikus eredménye

A DME-t követően a páciens gond nélkül képes lesz beszélni és mosolyogni. Hibátlan fogakkal és digitális fogsorát ábrázoló videóval és képekkel fogja elhagyni rendelőnket. A beavatkozást megelőzőleg fontos letisztázni, hogy Ön milyen mosolyra vágyik, így ez lesz a munka irányadója. A DME hatalmas segítség az orvosok és technikusok számára egy korszerű és színvonalas eredmény elérésében.