A fogászati röntgennel a szájüregben olyan helyeket is ellenőrizhet az orvos, amelyeket egy rutin vizsgálat során képtelen. Továbbá a röntgen felvétel egy referencia pontot ad az idővel bekövetkező változásokra. Javasolt, hogy időközönként csináltasson röntgenfelvételt fogairól,  ugyanis így időben feltárhatóak a fogak változásai. A hormonháztartás nem megfelelő működése esetén is jelentkezhetnek olyan panaszok, amelyek hatással vannak az anyagcsere- folyamatokra és amelyek feltárásához többszöri röntgenfelvétel összevetésre van szükség.

A röntgenfelvétel néhány másodperc alatt készen van. Rendelőnkben digitális érzékelőkkel ellátott gépek vannak, nem kell várakozni a film előhívására, hanem azonnal megjelenik a képernyőn, hasonlóan a digitális fényképekhez. Ugyanakkor a digitális technológiához elégséges a megszokott röntgensugárzás 1/3-a így kisebb a sugárterhelés. A fogászati röntgen nem jár fajdalommal, és egyáltalán nem okoz kényelmetlen érzést.

A fogászati rötgenfelvétel terhes nők vizsgálatára is alkalmas, ilyen esetekben a terhes nőkre ólommal bélelt mellényt adunk. Ezek a speciális ólom mellények kivédik a test többi részére eső sugarakat. Ha ön várandós, vagy gyanítja, hogy várandós, kérjük szóljon orvosának, így időben a megfelelő elővigyázatossággal tudjuk kezelni.

Panoráma röntgen

A panoráma röntgen olyan szolgáltatás, melyben előbb-utóbb minden új páciens részesül. Ezen látható tisztán az állcsont valamint az összes fog. De nélkülözhetetlen a szájsebészeti beavatkozások, a fogszabályzó kezelések előtt, a góckutatás esetében vagy a fog implantáció során. A panoráma röntgenfelvétellel a korábbi fogászati beavatkozások hibáit is feltárhatjuk, melyeket természetesen szükség esetén ki is javítunk. Továbbá a fogínysorvadás, vagy éppen a fogínyvérzés okai is felderíthetőek, valamint a ki nem nőtt fogak elhelyezkedéséről vagy akár a bölcsességfogakról is fontos információkat szolgáltat egy panorámaröntgen.

Az egyik legfontosabb viszont, hogy a panoráma röntgenfelvétel a különböző szövetszintű elváltozások felderítése is megoldható, hiszen a kóros elváltozásokat is jól felismerhetővé teszi.

Kis röntgen

A kis röntgenfelvételeket azért használjuk, mert sokkal jobban látszanak az apró elváltozások, sajnos csak 2-3 fog fér rá a felvételre ezért kiterjedtebb elváltozás diagnosztizálására nem alkalmas.

Az ön felvételeit digitálisan mentik a számítógépre. Speciális esetekben ajánlott, hogy az orvosa évi-kétévi gyakorisággal készítsen egy-egy felvételt, így monitorizálni tudja a paciens fogainak és állkapcsának fejlődését. Az orvosa elrendelheti, hogy gyakrabban készítsen felvételt ha úgy véli, hogy szükséges bizonyos megbetegedések elkerülésének érdekében. Ettől azonban nem kell tartani ugyanis a fogászatban használatos rötgengépek kismértékű röntgensugárzásnak teszik ki a szervezetet.